Back

Wuhan University Wanlin Museum



Design:  2012-2013

Construction:  2014-2015

Location:  Hubei, China



1. hidden · concealed ·blended

In order to minimize the conflict between natural environment, our design takes advantage of existing platform and forest land, to "hide" most of the museum function under natural landform, to greatly reduce the massing above ground.


2. the rhythm of rockery

The form of architecture reflects the natural characteristic of campus, to balance with its surrounding buildings, forest, rockery and landform.


3. public space

The museum itself is not only a building, but also a venue. It will become a student activity center with sufficient outdoor space.


4. borderless

The continuous and similar spatial experience indoor and outdoor makes visitors feel borderless.